All projects

Speer Blvd Addition

Denver, Colorado
Residential
Built 2019

Many historic Denver homes had flimsy wooden structures tacked onto the primary masonry home. The opportunity to remove and replace such an addition presented the client with an opportunity to expand the functional space of ground floor (including a half-bath, laundry, and mudroom) while simultaneously expanding the master bedroom into an celebratory indoor/outdoor experience. We diagrammed the gradient of public to private for the existing residence, a 1904 craftsman bungalow. The client desired to have the rear of the building adopt a more public presence while also accommodating the additional living space. To address this, we inverted the typical craftsman plan to create a new frontage to the rear addition.

No items found.